Pčelice

Pčelice
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Korak 1

Kora: U zdjelu dodati bjelanjke. Miješati dok ne dobijete čvrstu pjenu.

Korak 2

U drugu zdjelu dodati žumanjke sa šećerom. Miješati dok ne budu svijetlo žute boje. Zatim dodati suncokretovo ulje, 50 ml mlijeka, brašno, kakao i prašak za pecivo. Miješati dok se sastojci ne sjedine.

Korak 3

Tijestu dodati bjelanjke. Lagano, ručno izmiješati.

Korak 4

Izliti smjesu u pekač 28x28 cm.

Korak 5

Peći na 180°C, 15 minuta.

Korak 6

Krema: U zdjelu dodati 300 ml mlijeka i instant puding. Miješati 2-3 minute a zatim dodati vrhnje za kolače i kremfix. Miješati dok ne dobijete čvrstu kremu.

Korak 7

Kremu ravnomjerno rasporediti preko hladne kore.

Korak 8

Preliv: Želatin dodati u manju zdjelu zajedno s 6 kašika hladne vode. Ostaviti 5-10 min da nabubri.

Korak 9

U manju šerpu dodati marmeladu i vodu. Kada zavri dodati želatin. Miješati dok se marmelada i želatin ne otope.

Korak 10

Sačekati nekoliko minuta a zatim preliti preko kreme.

Korak 11

Ostaviti u frižider na 2 h.

Korak 12

Pčelice: Breskve poredati na papir za pečenje. Čokoladom za kuhanje napraviti šare i lice.

Korak 13

Uz pomoć čačkalice pčelicama napraviti oči.

Korak 14

Zarezati nožem breskvu i staviti dva listića badema, kao krila.

Korak 15

Kolač izrezati na 12 jednakih dijelova.

Korak 16

Na svaki staviti po jednu pčelicu.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!